Mijn naam is Bert Vogel. Ik ben gediplomeerd looptrainer KNAU en loop-/ conditietrainer I.A.P.F.
Op dit moment begeleid ik een loopgroep bij atletiekvereniging ASV Eibergen en een prestatiegerichte loopgroep bij FC Eibergen. Ook ben ik bij FC Eibergen actief als loop- en hersteltrainer. In deze hoedanigheid begeleid ik onder andere de selectieteams van het seniorenvoetbal. Ik help geblesseerde spelers weer snel en op een goede manier fit te zijn.
Ik heb ervaring als loop- en coördinatietrainer bij de topklasse van de Gelderse Keepersschool. Daarnaast heb ik bij meerdere voetbalverenigingen trainersdagen verzorgd op het gebied van looptraining voor voetballers en trainers. Ook heb ik loop- en coördinatietrainingen verzorgd bij volleybalteams, hockeyverenigingen en voor tennisspelers. Individueel heb ik aan meerdere topsporters loop- en coördinatietraining gegeven, waaronder de profvoetballers Siem en Luuk de Jong. Als sportdocent van het praktijkonderwijs heb ik ook veel ervaring in het omgaan met jeugd.
Vanuit Bertvogel4running organiseer ik samen met mijn team ieder jaar meerdere succesvolle hardloopclinics. Onder ‘Clinics4running‘ vindt u hier meer informatie over. Hopelijk kan ik ook u van dienst zijn. Mocht u vragen hebben over bijvoorbeeld het verzorgen van trainingen, neem dan vrijblijvend contact met mij op.
Als gediplomeerd trainer verzorg ik al vele jaren looptraining voor atleten. De invulling van deze trainingen wordt afgestemd op de doelgroep. Zowel prestatief als recreatief is er altijd de uitdaging om het beste uit jezelf en de groep te halen. Een juiste aanpak kan hierbij een wereld van verschil maken. Naast aandacht voor looptechniek en loopscholing zullen verschillende trainingsmethoden en trainingsvormen toegepast worden. De trainingen kunnen gegeven worden op een atletiekbaan, de (onverharde) weg, een voetbalveld of een bos. Gedurende deze trainingen zal er aandacht zijn voor een goede warming-up, de juiste looptechniek, het verbeteren en onderhouden van conditie en een juiste cooling-down.
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden tot looptraining voor atleten? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.
Loop- en coördinatietraining voor spelsporters (als voetbal, hockey, etc.) is geen atletiektraining. Het accent ligt niet zo zeer op het vergroten van het duurvermogen, maar vooral op het verbeteren van reactiesnelheid en looptechniek. De vaardigheden en de handelingssnelheden moeten steeds groter worden om beter te kunnen presteren. Wil je hieraan voldoen dan zul je fysiek en conditioneel sterker moeten zijn dan je tegenstander. Aspecten die bij deze trainingen aan de orde komen zijn:
- goede motorische eigenschappen met en zonder bal
- verbetering van de startsnelheid, beweeglijkheid, loopcoördinatie en rompstabiliteit
- verhoging van de reactiesnelheid
- bewegen in de kleine ruimte
- werken aan sprongkracht en het zij- en achterwaarts bewegen
Met behulp van een breed scala aan oefeningen en materialen worden de spelers en speelsters uitgedaagd. Het doel van deze trainingen is altijd om de spelers of speelsters op een leuke en nuttige manier beter te laten worden in hun spel. Loop- en coördinatietraining kan ook aan individuele sporters worden gegeven. Daarnaast is het mogelijk om trainers te trainen in een aantal basisoefeningen die zij vervolgens kunnen gebruiken bij hun eigen trainingen.
Door een blessure is het meestal niet mogelijk om aan een normale training of een wedstrijd deel te nemen. Toch is het vaak mogelijk om op een andere manier aan het bewegen te blijven. Op deze manier blijft u toch fit en zult u, wanneer u op een goede manier traint, sneller herstellen. Tijdens het werken aan het herstel is het belangrijk om te weten wat je wel kunt doen en wat je beslist moet laten. Vaak kun je in een blessure periode meer trainen dan je denkt. Veel sporters lopen langer dan nodig met een blessure rond doordat ze niet goed aan hun herstel werken of juist te snel weer de normale training oppakken. Door juist de positieve dingen er uit te halen en verstandig en gericht te trainen kunt u zelfs sterker terug komen dan u daarvoor was.
Neem contact op voor de mogelijkheden van hersteltrainingen.
Looptherapie is het gebruiken van de rustige duurloop als onderdeel van het verbeteren iemands welzijn. Als men in onbalans is kan bewegen in het algemeen en hardlopen in het bijzonder een nuttige bijdrage leveren aan het verbeteren van deze onbalans. Klachten die kenmerkend zijn voor een onbalans zijn o.a. stress, vermoeidheid, slaapproblemen en hyperactiviteit. Lichaamsbeweging, en dan in het bijzonder in de vorm van hardlopen, is een medicijn tegen veel lichamelijke en psychische klachten. Met looptherapie verandert er vaak heel veel. Want door zelf in beweging te komen, komt jouw wereld in beweging.
Neem vrijblijvend contact op om te vragen wat looptherapie voor u kan betekenen.